El diputat de Compromís en la comissió d’Agricultura al Congrés, Enric Bataller, ha avançat que defensarà totes les mesures que perseguisquen garantir el proveïment d’aigua pels regants del Tajo-Segura.

Dimarts passat la ministra d’Agricultura va fer un pas enrere i va anunciar la retirada del tarifazo, que pretenia cobrar als agricultors per una aigua que actualment no els està arribant, així com l’exempció del pagament en concepte d’amortització de les obres de l’aqüeducte.

Bataller ha celebrat que el Ministeri haja “entrat en raó” i ha donat suport a avançar en exempcions automàtiques quan el cabal dels embassaments no aconseguisca un nivell determinat d’hectòmetres cúbics.

El diputat ha emplaçat a l’Executiu a buscar alternatives a la sequera que asseguren el subministrament. Compromís, el passat mes d’octubre, va presentar una proposició no de llei en la qual instava al Govern a invertir en la modernització dels regadius i en l’aprofitament de la dessalinització o desalobració.

Aquestes iniciatives van en la línia de l’informe “Anàlisi de Solucions per a l’Aportació de Recursos Complementaris a les Zones Proveïdes per l’ATS” que van presentar els regants d’Alacant, Múrcia i Almeria. Una de les propostes demanava obtenir la màxima producció possible de les dessalinitzadores existents en la nostra demarcació.