El grup de Compromís en el Congrés, ha exigit explicacions al President de la Corporació de Ràdio Televisió Espanyola (RTVE), José Antonio Sánchez Domínguez, per invisibilitzar la manifestació pel finançament just del passat 18 de novembre a València.

La coalició no entèn per què la protesta pel tren a Extremadura va copar dos minuts de l’informatiu del passat dissabte mentre que ni es va fer menció a la multitudinària manifestació valenciana quan va ser notòriament superior en número d’assistents.

Des de Compromís alerten de la diferència en el tractament informatiu quan fins i tot les xifres de la Delegació del Govern assenyalen que la marxa valenciana va tindre tres vegades més assistents que la manifestació pel tren a Extremadura. La manifestació per un finançament just congregà a 17.000 valencians, enfront dels 6.500 extremenys, segons les dades de la Delegació. La diferència encara es dispara més  si el camparem amb els 60.000 assistents segons els organitzadors.

“Considera el Govern i la presidència de RTVE que la manifestació per un finançament just tenia rellevància informativa?”, ha preguntat la formació valenciana

Des de Compromís han carregat contra el sectarisme a RTVE, una manca d’independència de la qual alerten els seus propis treballadors des de l’any 2012, amb el retorn del PP al davant del Govern.

La denúncia de Compromís s’afegeix a la bateria de preguntes que acumula la cobertura informativa de RTVE. El portaveu de la formació, Joan Baldoví,  ja va presentar la setmana passada una pregunta sobre les declaracions masclistes de Salvador Sostres al programa de Carlos Herrera, així com sobre els criteris per no informar al voltant del pagament en B al president del Govern, Mariano Rajoy, segons el cap de la UDEF.