Compromís ha votat hui a favor de crear una comissió d’investigació sobre la crisi bancària perquè, com ha assegurat el diputat de la formació Ignasi Candela: “No hi haurà pau per als xoriços, els corruptes, els saquejadors d’aquest país”.

Candela, no obstant això, ha defensat en la seua intervenció que “l’estafa econòmica i financera” de Bankia té la suficient profunditat i complexitat per a meréixer una comissió d’investigació exclusiva.

El diputat s’ha referit així a la transaccional pactada entre Unidos-Podemos i el PSOE que ha inclòs el cas Bankia dins de la investigació sobre la crisi financera i sobre les actuacions dels òrgans de supervisió.

“El cas Bankia simbolitza el procés de putrefacció de les elits econòmiques i financeres del nostre país”, ha afirmat Candela.

Compromís ha alertat sobre el risc que la comissió d’investigació es convertisca en un debat sobre si la culpa del forat de 26.000 milions d’euros a l’entitat és del PP o del PSOE.

La formació ha recordat que el governador del Banc d’Espanya en l’etapa Aznar va prescindir dels informes dels inspectors, que durant el mandat de Zapatero el Banc d’Espanya va aprovar l’eixida a borsa de Bankia y que el Govern de Rajoy va mantenir als responsables que “miraren cap altre lloc”.

Ignasi Candela ha censurat que el PP justifique i celebre que només l’1% dels seus càrrecs polítics, segons diuen,  han estat o estén implicats en processos de corrupció. El diputat ha assenyalat tant el PP com el PSOE del frau Bankia, una demostració més de qui ha governat en aquest país.