Compromís ha preguntat hui quan té pensat el Govern reformar la Constitució per garantir el dret civil valencià, actualment rebutjat per diverses sentències del Tribunal Constitucional.

El diputat de la formació valenciana Enric Bataller ha recordat que l’article 49 de l’Estatut d’Autonomia reconeix el dret foral sense que aquest haja sigut qüestionat ni jurídicament ni políticament.

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, va assegurar el passat  6 de febrer que no és agradable impugnar la norma valenciana, tot i que refusa reunir-se amb el conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, per desbloquejar l’aplicació del dret civil valencià.

El dret foral ja es reconeix i aplica en sis comunitats autònomes, de manera que és una pluralitat normativa “ja àmpliament normalitzada”, segons ha defensat el diputat de Compromís.

“Els recursos d’inconstitucionalitat contra el nostre dret civil suposen un greuge comparatiu i converteixen als valencians en víctimes del procés de recentralització del Govern de Rajoy”,  ha afirmat Bataller.