Compromís ha preguntat hui al Govern si és conscient de la precarietat laboral en les administracions autonòmiques i ha exigit una reforma de la Llei d’Estabilitat Pressupostària per acabar amb la temporalitat i cobrir les vacants per jubilació.

La Generalitat Valenciana necessita contractar a 4.500 treballadors en els pròxims tres anys per fer front al col·lapso de l’administració, segons les conclusions del Pla Estratègic de Recursos Humans elaborat per la conselleria de Justícia i Administracions Públiques.

El diputat de la formació valenciana Ignasi Candela ha desgranat algunes dades del Pla de Recursos Humans com la taxa de temporalitat superior al 34%, 24 punts per damunt de l’objectiu del Govern del Botànic, o el progressiu envelliment de la plantilla que deixarà més de 500 vacants a l’any a partir del 2018.

Candela ha explicat que les restriccions pressupostàries del Govern central impedeixen resoldre i fer front a aquesta problemàtica que enquista la precarietat laboral en l’Administració. En aquest sentit ha fet referència al límit a la taxa de reposició: la legislació, actualment,  només permet cobrir la meitat de les vacants per jubilació.

El Pla reconeix necessari que l’oferta de treball públic “s’adeqüi als requisits essencials d’una Administració més oberta, eficient, productiva, competitiva, sostenible i innovadora”.

Des de Compromís asseguren que la reducció del personal públic dificulta el disseny d’una estructura capaç d’atendre les necessitats de la ciutadania, sobretot si tenim en compte que serveis bàsics com la Sanitat i l’Educació són competència de les Comunitats Autònomes.