Baldoví: “La distribució dels concerts musicals torna a constatar la concepció centralista de l’estat”

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví mostra la seua indignació per la distribució geogràfica dels concerts musicals del Centro Nacional de Difusión Musical (CNDM), que ha atorgat 91 dels 214 concerts musicals a la capital de l’estat.

Baldoví considera “una gran discriminació als territoris” que durant temporada 2016/2017, ni el País Valencià, ni Catalunya ni les Illes rebran cap concert del CNDM i que només 123 dels concerts del CNDM es celebraran a altres territoris. La qual cosa suposa que Madrid s’emporta el 44,6% de les concessions enfront del 55,4 que es repartiran les altres ciutats.

El suecà li ha recordat al Govern que entre els objectius del centre s’encontren “promoure i difondre la música contemporània de l’estat espanyol i recuperar i fer valdre les músiques històriques de tots els estils musicals”.

“La música contemporània pagada amb diners de totes i tots no arribarà als espais culturals dels valencians perquè el Govern ha tornat a utilitzar els Pressupostos Generals de l’Estat per discriminar la cultura al territori valencià”, ha afegit el portaveu de Compromís.