Compromís demana la compareixença de Dastis per la visita oficial a Aràbia Saudita

Compromís ha demanat la compareixença en comissió del ministre d’Exteriors, Alfonso Dastis, per a donar explicacions sobre la visita oficial d’una delegació espanyola, encapçalada pel rei Felipe VI, a Aràbia Saudita, un país dirigit per una monarquia absolutista que viola sistemàticament els drets humans.

La formació valenciana, ha preguntat al Govern quin temes ha tractat la representació espanyola en la cabdal saudita i si han “evocat” la situació dels drets humans davant les autoritats, tal com va assegurar Dastis el passat 11 de gener.

Enric Bataller, diputat de Compromís el Congrés, ha qüestionat sota quins criteris ètics ha organitzat el Govern aquest viatge oficial i ha criticat l’homenatge de la delegació, composta per dos ministres, tres secretaris d’Estat i una dotzena d’empresaris, a un règim absolutista i antidemocràtic.

Des del partit han incidit que Aràbia Saudita va executar a 157 persones, 88 d’elles decapitades, i sotmet a les dones a la tutela masculina, entre altres greus violacions dels drets humans.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *