Compromís reclama finançament per desbloquejar la línia T-2 i el Parc Central

Compromís ha exigit avui una un “just finançament” per desbloquejar infraestructures essencials per a la ciutat de Valencia com ara la línia T-2 de metro o el Parc Central.

El portaveu de la formació, Joan Baldoví, ha lamentat el recurrent abandonament per part del Govern central al País Valencià: “Dels 1.000 milions que va licitar Foment al primer semestre del 2016, només  7 han anat a parar a infraestructures en el nostre territori”.

En opinió de Baldoví els “problemes  d’infrafinançament afecten directament a la inversió a infraestructures” i ha reclamat al Govern concretar què fons públics destinarà  al Túnel Passant o al soterrament de l’Estació Central.

L’anterior Consell, del PP, paralitzà a l’any 2011 les obres de la T-2 de metrovalència que havia de conectar el barri de Natzaret i la Ciutat de les Arts i de les Ciències amb el centre de la ciutat. Abandonada des d’aleshores, Compromís ha sol·licitat que els Pressupostos Generals de l’Estat contemplen una partida que permeta  executar aquesta línia.

“Un transport públic eficient construeix ciutats més verdes i habitables”, ha afirmat Baldoví. En aquest sentit s’ha referit també al deute del Govern central amb el transport metropolità de València, un greuge de 400 milions d’euros que contrasta amb la inversió pública a Madrid (126 milions només en 2016) o Barcelona (98 milions).

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *