El diputat de Compromís Ignasi Candela ha criticat avui el boicot del PP alacantí al compliment de la Llei de Memòria Històrica  i ha preguntat a  Rajoy si està d’acord amb el  ‘callejero’ franquista que defensa el seu partit a la ciutat d’Alacant.

Un auto judicial ha admés a tràmit el recurs que els populars interposaren el passat 7 de desembre contra el canvi de nom de més de 40 carres i places. La decisió del tribunal implica com mesura cautelar retirar les plaques noves i restaurar els noms franquistes de les vies.

“El recurs demostra una volta més que el PP no està per la memòria històrica  ni per acabar amb el símbols de l’opressió i la dictadura franquista” ha afirmat Candela  i ha convidat al president del Govern a escollir entre la placa de la igualtat o la de la divisió blava.

En opinió de Candela és una vergonya que el Govern no faça res per evitar que el seu propi partit obbstaculitze i es negui a acatar una llei que dona potestat als ajuntaments per restablir la democràcia en els seus carrers i terminar amb el símbols que enalteixen als opressors.

Des de la formació han lamentat la pràctica habitual dels populars que consisteix a portar als tribunals i judicialitzar totes les decisions que no comparteixen.  El diputat de Compromís en el Congrés ha recordat també els informes de l’ONU que col·loquen Espanya entre els països amb més morts en les cunetes.