En la foto amb el metereòleg valencià Mario Picazo, Juantxo López Uralde (Equo) i Laia Ortiz (ICV) que junt amb altres polítics i ONGs vam assistir dimecres a un acte al mercat de san Miguel, un antic mercat reconvertit, amb gust, en un lloc per anar de “pintxos”.

Es tractava d’un esdeveniment inclòs dins d’una campanya d’abast europeu per denunciar que, aproximadament, un 40% de la pesca “d’arrastre” es descarta (dos de cada cinc peixos) i es tira una altra vegada -morta- a la mar. És absolutament escandalós que en temps on hi ha tanta gent que passa fam, fins i tot en els països desenvolupats, que es llancen a perdre una quantitat de recursos tan valuosos i per una altra banda, que no es regulen les arts de pescar, amb tècniques més selectives, que impedisquen esta barbaritat. Pensem que en la flota artesanal el percentatge de descartes és molt inferior, quasi despreciable, comparat amb eixe 40% de les grans flotes d’arrossegament.

L’acte també comptava amb la presència de cinc cuiners amb una o dos estreles -com Paco Roncero o Dario Barrio- que van preparar unes escel·lents tapes amb eixes espècies que es descarten.

Per això vam voler recolzar amb la nostra presència eixa campanya i traslladar-ho al Parlament, ara que s’està discutint la nova PAC a Europa.

Vos deixe un enllaç per si voleu més informació o signar per recolzar la campanya: www.niunpezporlaborda.org