Compromís demana que es prohibisca indultar polítics condemnats per corrupció

El diputat de Compromís-Equo en el Congrés, Joan Baldoví, vol que la cambra baixa inste al Govern a no concedir indults a polítics o gestors públics condemnats per delictes de malversació de cabals públics, prevaricació o qualsevol un altre relacionat amb la corrupció.

En concret, Baldoví ha registrat una proposició no de llei en aquest sentit després que l’expresident de Balears Jaume Matas i l’excalde de Torrevella (Alacant) Pedro Hernández Mateo, ambdós militants en el seu moment del PP, s’hagen dirigit a l’Executiu de Mariano Rajoy per a sol·licitar-li la mesura de gràcia.

En l’exposició de motius de la seua iniciativa, Compromís-Equo denuncia que l'”ús i abús” que els governs realitzen d’aquesta extraordinària potestat genera una “indignació justificada” en la ciutadania, però també en el Poder Judicial.

“Aquells que delinqueixen aprofitant la seua condició de càrrecs públics, després utilitzen la seua influència en el partit polític del Govern per a evitar el compliment de les condemnes i així aconsegueixen esquivar el principi d’igualtat davant la Justícia”, denuncia Baldoví.

Per a Compromís, per exemple, resulta “deplorable” que la petició d’indult de l’exalcalde de Torrevella compte amb la signatura d’un ampli nombre de diputats del PP de les Corts Valencianes i que la mateixa haja portat al Ministeri Fiscal a sol·licitar la suspensió de l’execució de la pena que se li va imposar. “És necessari posar veto a aquesta pràctica”, insisteix el diputat valencià.

Arxivat en: Premsa

Comentaris

  1. inma Ocaña diu:

    Estic d´acord. Els ultims anys els diferents govers de PP i PSOE han indultat ha personatges afins al poder: Es una práctica intolerable que vulnera el” Principi de Legalitat” Mentre tan tenim empresonats per delictes comessos 7/8 anys enrrere i ja completamente reinsertats o personaes cumplit condena per Reponsabilitat penal subsidiaria – on no cap principi de reiserció perque deuen cumplir integra la comden… i no acabaria. … Gen que por 25 anys per furtar i no te dret inls beneficis penitenciaris perque es un extrsger irregular En fi ,en tin per a donar i vendre.
    el positiu que hi han diputals que planten cara.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *