Quan els governs temen la gent, hi ha llibertat. Quan la gent tem el govern, hi ha tirania” (Thomas Jefferson).

Hui hem debatut la reforma del Codi Penal que el ministre Gallardón ens ha escudellat i ens vol fer tragar. Una reforma inspirada justament en la por que el PP té de la gent i en les ganes que tenen que els temem. Por que parlem, por que ens manifestem, por que pensem.

Esta reforma és simplement, aberrant. Sembla que el senyor Gallardón va estudiar la carrera a les aules de la fundació FAES.

És un codi penal preconstitucional. De l’altre segle. Un codi penal repressiu escrit per un govern poruc i desconfiat.

Es perseguix la protesta pacifica, es perseguix el discrepant, el que envia missatges o tuits, l’indignat o el que rodeja el congrés. Es la venjança d’un govern en qui ja no confien els ciutadans.

Sovint els agrada parlar de la majoria silenciosa, quan el que veritablement volen és el silenci, el silenci dòcil dels corders. Volen callar gent com Ada Colau perquè els incomoda, els posa en evidència. I amb ella encarcerar el 15M, els indignats, els “iaioflautes”. Tots els que s’atreveixen a dissentir.

Primer foren la reforma laboral, el retall de les pensions, el copagament sanitari, la reforma educativa, la pujada de l’IVA. Ara comença un nou front: el retall dels drets fonamentals de les persones. I ja ha començat.

I, mentrestant, volen amnistiar corruptes com l’ex-ministre Matas, l’ex-alcalde de Torrevella o el conductor kamikaze que va matar un xic d’Alzira.

Vos deixe el vídeo de la nostra intervenció i una reflexió de Robert Kennedy que em sembla molt encertada:

El primer element de la llibertat individual és la llibertat d’expressió, el dret a comunicar idees, el dret a recordar els governs els seus deures i obligacions.”

I és justament això el que es pretén amputar amb esta reforma vella, restrictiva i repressora.