La portaveu adjunta de Compromís en les Corts Valencianes, Isaura Navarro, ha criticat hui la absoluta inacció de l’Agència Antifrau un any després que la seua formació presentara, el 6 de maig de 2024, una denúncia contra el President de la Generalitat, Carlos Mazón, per l’ús indegut de recursos públics per a fer propaganda personal a través de les xarxes socials.

Segons explica Navarro,” l’única resposta d’Antifrau en tot este temps ha sigut un simple acusament de rebut, una passivitat vergonyosa davant un cas d’ús espuri dels recursos públics”.

Compromís va ampliar la denúncia en gener de 2025, aportant noves proves que demostraven l’augment d’estes pràctiques per part de Mazón. Entre els casos més greus, Navarro va destacar que el discurs de Cap d’Any del President només es va publicar en els seus comptes personals d’Instagram i TikTok, utilitzant recursos i espais institucionals per a la seua promoció personal. A més, Mazón va publicar vídeos de la seua visita a un bloc de cases públiques destinades als afectats per la DANA, una acció d’entrega de claus explícitament prohibida per la legislació vigent i no ha cessat en estes pràctiques malgrat fer pública Compromís la seua denúncia.

“És indignant que Mazón continue utilitzant diners públics per a produir continguts que es difonen exclusivament en les seues xarxes personals, amb l’únic objectiu de promoure la seua imatge i la del seu partit. La publicitat institucional és un recurs col·lectiu, no una eina per a l’autopromoció d’un polític”, ha afirmat Navarro.

“Encara és més greu que l’Agència Antifrau, que hauria de vetllar per previndre la corrupció amb transparència, no haja iniciat cap investigació seriosa en tot este temps. Esta inacció és una falta de respecte cap a la ciutadania i una amenaça a l’estat de dret”.

La denúncia de Compromís assenyala que Mazón infringeix la normativa sobre publicitat institucional en utilitzar espais, recursos tècnics i senyalística de la Generalitat per a crear continguts que es publiquen en els seus canals personals, en lloc de fer-ho a través dels mitjans institucionals oficials. Estes pràctiques, segons la coalició, no només són èticament qüestionables, sinó que constitueixen una vulneració flagrant de la legislació.

A més, Navarro ha indicat que el director de l’Agència Antifrau, Eduardo Beut, continua sense codi ètic per a l’entitat després de derogar el que estava vigent quan va assumir el càrrec, malgrat tindre una proposta dels sindicats damunt la taula. “Beut debilita cada dia la credibilitat de l’Agència i deixa en entredit la seua capacitat per combatre pràctiques com les que denunciem de Mazón”, ha criticat la portaveu adjunta.

Compromís exigeix a l’Agència Antifrau que complisca amb la seua obligació  i realitze una investigació exhaustiva sobre els fets denunciats, que haurien de suposar un requeriment immediat a Mazón per a què cesse immediatament estes pràctiques il·legals, que podrien suposar una malversació de fons públics en incomplir la normativa vigent sobre publicitat institucional.