Hui el PP s’ha negat a firmar esta declaració institucional de condemna de la violència feixista d’ahir a València. Per culpa seua no hi ha unanimitat (tots els partits del Congrés estaven d’acord, tots) i no es podrà aprovar ni llegir.

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL DE CONDEMNA DE LA VIOLÈNCIA DURANT ELS ACTES DEL NOU D’OCTUBRE

El Congrés, en representació de la ciutadania, manifesta la seua ferma condemna als actes de violència feixista, tant verbal com física, que es van succeir ahir durant la processó cívica i la manifestació amb motiu del nou d’octubre, dia festiu al País Valencià que commemora l’entrada a la ciutat del Rei Jaume I.

Les agressions, insults i exhibició de simbologia nazi, per part de simpatitzants de partits d’ultradreta, han entelat un dia de celebració per a tot el poble valencià i han intentat interrompre el normal exercici d’expressió de les valencianes i els valencians que han volgut sumar-se a la marxa dins el marc de la reivindicació democràtica en un entorn de respecte i convivència.

Des del Congrés, les diputades i diputats, volem expressar l’enèrgic rebuig als atacs contra la integritat física i moral que es van viure ahir contra la societat civil i contra diversos representants de les institucions valencianes.

L’article 21 de la Constitució reconeix el dret de reunió pacífica i de manifestació; drets tots dos pels que l’Estat ha de vetllar per assegurar el seu lliure exercici en un entorn de seguretat i amb plenes garanties.