El diputat de Compromís Enric Bataller ha demanat explicacions al Govern per les denúncies de tractament vexatori i amuntegament en els centres d’internament d’estrangers de Sapadors (València), Aluche (Madrid) i Zona Franca (Barcelona).

El passat dijous, 39 persones internades al CIE de Sapadors presentaren una denúncia davant el Jutjat nº3 de València i davant la Defensora del Poble per maltractament, tant físic com psíquic, i per les deplorables condicions d’habitatge.

En el centre d’Aluche, 60 interns signaren una carta criticant l’amuntegament, abús d’autoritat i burles per part dels cossos i forces de seguretat  que custodien aquests centres, que ha motivat la renyina del Jutge de Control del citat CIE als agents. Així mateix la Unió Federal de Policia també havia alertat sobre la massificació de les instal·lacions.

Bataller ha preguntat al Govern quines mesures durà a terme per “acabar amb la impunitat i l’opacitat a l’interior d’aquestes presons encobertes” y ha demanat una comissió per investigar la vulneració dels drets humans en els CIE.

El diputat ha exigit “el tancament de tots els centres d’internament d’estrangers, ja que són incompatibles amb l’Estat de Dret” i ha recordat la resolució de les Corts Valencianes que instava al Govern a cedir els terrenys del CIE de Sapadors per convertir-lo en un espai obert a la ciutadania.