El portaveu d’Agricultura pregunta què actuacions es van a engegar enfront de la “desastrosa” campanya de fruita que estan patint els productors i enfront de la crisi estructural del sector

Davant el panorama desolador en l’horta valenciana, causat per la falta de rendibilitat del camp, davant la possibilitat que hi haja grans superfícies que estiguen incorrent en supòsits prohibits de venda a pèrdues, el diputat de Compromís en el Congrés i portaveu d’Agricultura, Enric Bataller, ha registrat una bateria de preguntes dirigides a la Ministra d’Agricultura, Isabel García Tejerina, per a exigir majors mecanismes de regulació en el mercat agrari davant la precària situació dels agricultors valencians.

En els últims dies, algunes grans superfícies han emès anuncis en els quals s’indicava que el preu del meló d’Alger era de 0,39€ el quilogram o 0,60€ el de les creïlles. El preu de les taronges, i també el de les fruites i de les verdures de la present campanya, ha sigut ridícul. Hortalisses com la ceba s’han pagat a uns quatre cèntims el quilo, preu amb el qual no ix a compte iniciar una campanya de recol·lecció, i alguns agricultors han decidit no eixir a recol·lectar. La falta de rendibilitat del camp és un problema que s’agreuja cada campanya i els agricultors es queixen que apenes aconsegueixen cobrir despeses.

Davant aquesta situació, Bataller considera que és necessària una major vigilància, així la com una deguda coordinació del Ministeri amb les CCAA, davant possibles incompliments per part de la gran distribució amb la venda a pèrdues, que han creat una distorsió dels preus i vulnerar la Llei de la Cadena Alimentària, així com un reforç en els controls fitosanitaris en les fronteres Europees per a assegurar-se que no s’estan utilitzant productes defectuosos importats des de tercers països que puguen estar rebentant el mercat.