La coalició valencianista considera que “el Govern cada vegada ho té més complicat per a justificar allargar la vida de la nuclear de Cofrents”

01/08/17

El grup de Compromís en el Congrés ha celebrat l’anunci del Ministre d’Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, de denegar la renovació de la central nuclear de Garoña situada a Burgos. La formació considera aquesta victòria ciutadana i del moviment antinuclear és “un primer pas perquè es tanque definitivament la central nuclear de Cofrents en 2021 i no allargar la vida útil d’una central obsoleta i molt perillosa”.

Compromís, en un comunicat, ha destacat que “aquesta és una gran notícia per a totes aquelles persones que defensen que no es pot fer negocis posant en risc la seguretat de les persones i del medi ambient i que posa encara més difícil al govern central tornar a allargar la vida útil de la central nuclear de Cofrents”.

La coalició valencianista insisteix que “Cofrents és una central nuclear de les quals més incidents de nivell 0 i nivell 1 ha tingut i en ella s’han realitzat més de 80 adequacions per a millorar la seguretat però segueix tenint molts problemes com els grans residus radioactius que genera i que seguirà generant fins al seu tancament”.

Compromís ja va registrar el passat mes, al costat de Podem, una Proposició no de Llei que en la qual exigia el tancament i el desmantellament de la central nuclear de Cofrents en 2021, quan expira la seua llicència de funcionament. Una iniciativa parlamentària que per a la formació serà prioritària en el pròxim període de sessions del Congrés, que comença al setembre.