El diputat de Compromís al Congrés Enric Bataller ha demanat mesures a la ministra d’Agricultura, Isabel García Tejerina per protegir la producció vitícola espanyola davant els atacs dels agricultors francesos que aquesta setmana han llançat una campanya en contra de la importació, distribució i venda de vi espanyol.

L’acció de protesta, que ha destruït ampolles de vi negre procedent d’Espanya en diferents supermercats del sud de França, no és sinó una manifestació més de l’oposició dels viticultors francesos. Cal recordar que el gener passat els productors ja produïren incidents quan detingueren un camió i abocaren 245.000 litres de vi de la localitat valenciana de Xiva.

Bataller ha censurat els atacs i ha preguntat al Govern com pensa protegir la producció i les importacions per garantir la seguretat i les relacions comercials entre ambdós països: “És responsabilitat del Govern demanar explicacions a França i preveure ajudes destinades a reparar les pèrdues dels viticultors espanyols afectats”.

Així mateix el diputat de Compromís ha exigit una queixa verbal de l’ambaixador espanyol a França per tal d’obtenir la condemna del ministre d’Agricultura del país veí.