Esta vesprada, fa a penes un parell de horetes, el PP ha aprovat la Santíssima Trinitat de la Repressió: la llei mordassa, la reforma del Codi Penal i el pacte d’estat contra el terrorisme (la de la cadena perpètua). La tercera d’elles, amb l’inestimable (i inexplicable) col·laboració del PSOE, que en un atac d’esquizofrènia, diu que la derogarà quan tinguen la possibilitat de fer-ho.

D’una tacada, han fet una retallada a alguns dels drets més elementals de les persones: a reunir-se, a expressar-se, a manifestar-se. Tres lleis inútils, innecessàries, amb les que volen blindar-se contra la protesta, contra la disidència, contra la possibilitat de pensar. Volen multar a tuiters, ciberactivistes, gent que proteste contra la privatització de la sanitat o contra els desnonaments.

És l’únic pacte d’estat que el PP ha aconseguit en tota la legislatura. I només amb el PSOE. Mentre, queden els que realment serien útils per a les persones: per l’educació, per la dació en pagament, contra la pobresa…

Cada vegada que escolte el Ministre de l’Interior, se m’antoixa estar escoltant un sergent “xusquero” d’aquells que vaig conéixer quan feia la mili. És tan antic, tan autoritari, tan franquista! Compte els dies que falten perquè perden esta majoria absoluta que tant de mal ha fet. Ja els queda poc.