El portaveu de Compromís al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha traslladat l’oficina parlamentària de Madrid a Vila-real. Al llarg del dia, i acompanyat pels regidors de Compromís, Pasqual Batalla, Alberto Ibàñez, Xavi Ochando i Mònica Àlvaro, Baldoví s’ha reunit amb diferents agents econòmics i socials de la ciutat per conéixer de primerà mà les sues inquietuds i “prendre nota” de les diferents demandes plantejades amb la intenció de traslladar-les al Congrés.

Amb una agenda plena d’actes, a primera hora, Baldoví ha visitat la Fundació Primavera, on s’ha reunit amb diferents membres del seu patronat, per parlar de la realitat del món del malalt mental i la seua integració a la societat. El diputat ha recollit diferents propostes com ara un pla d’habitatge tutelat, programes d’inserció sociolaboral o rebutjar la modificació del codi penal de Gallardon que vol vincular les malalties mentals a la perillositat.

Després, Baldoví ha acudit a diferents mitjans de comunicació local on ha explicat la seua tasca diària a Madrid i ha convidat als vila-realencs i vila-realenques a portar-li propostes a l’acte de la vesprada, recalcant que és “un diputat d’estricta obediència valenciana”.

Tot seguit, també ha visitat la Fundació Tots Units, i ha conegut els diferents tallers d’inserció sociolaboral que tant, des de la Fundació com des de l’empresa Reciplana, porten a terme des de fa molts anys. Baldoví s’ha reunit amb la direcció de la Fundació i també ha recollit diferents propostes en la línea de la major inserció laboral de col·lectius en risc d’exclusió social. “Cal destacar la importància que té en aquests moments el reciclatge i l’economia verda com a nous jaciments d’ocupació, com reciclatge d’electrodomèstics elèctrics o roba de segona mà, entre altres”, ha destacat el diputat.

A primera hora de la vesprada, s’ha realitzat una reunió de treball amb les diferents companyies de teatre de carrer de la ciutat, després de conéixer les diferents demandes d’un col·lectiu “tant important per a la nostra ciutat”, segons ha assenyalat el regidor de Cultura, Alberto Ibáñez. En aquest sentit, Baldoví s’ha compromés a presentar a Madrid una proposició no de llei consensuada amb tot el sector, exigint major compromís amb les arts de carrer per part del Ministeri de Cultura.

Finalment, i per concloure la fructífera jornada, des de les 17.00 i fins les 19.00 hores, dins de l’acte ‘Baldoví, t’escolta’, obert a la ciutadania, el portaveu de Compromís al Congrés ha rebut les propostes de la Federació de Veïns de la ciutat, de la recent creada Associació d’Alumnes de l’EOI, diferents comerciants locals, joves emprenedors i veïns de la ciutat que volien transmetre les seues propostes perquè Baldoví les defensara a Madrid.

Baldoví ha valorat que “la jornada de treball ha estat molt posivita”, ha felicitat al col·lectiu de Vila-real per la seua tasca al capdavant del govern i se’n va amb la maleta plena de propostes a Madrid per continuar defensant als valencians, especialment, “al camp de l’ocupació social i verda, la dependència, l’emprendedurisme, la cultura i la innovació”, ha conclòs.