El sindicat CCOO es reuneix amb Compromís de la Ribera per tal d’analitzar la cojuntura econòmica i sociolaboral de la comarca, així com aportar possibles solucions i idees per a la vertebració de la comarca.

Després de la reunió, han comparegut davant la premsa el Secretari General de CC.OO. La Ribra i la Safor, Josep Antoni Carrascosa; el diputat al Congrés del Diputats, Joan Baldoví i Albert Furió, membre de l’Executiva de Compromís Ribera Alta.

Carrascosa ha comentat els punts que ha traslladat CCOO a Compromís que consideren fonamentals per a millorar la situació laboral dels treballadors i treballadores de la Ribera.

El primer seria la reactivació de la dependència. Hi ha un gran jaciment de treball si es recuperen els drets perduts. En el sector sociosanitari i assistencial, consideren que caldria un Centre d’Atenció als malalts crònics a la comarca, com tenen a Dénia o a València. En quant a les residències per a majors, han posat en evidència que només hi ha una residència pública de Conselleria, a Carlet, i les dos municipals de Sueca i Alzira. Valorant aquest esforç, CCOO considera que cal fer alguna cosa al respecte perquè el 90 % de les places estan en mans d`empreses privades.

Consideren també molt important, implantar una Escola d’hostaleria que resultaria beneficiosa, sobretot per a la Ribera Baixa en el sector del Turisme. En quant al sector de la construcció, proposen apostar per la vivenda social protegida per donar treball i facilitat l`accés a la vivenda. També consideren important la reversió a la gestió pública de l’Hospital de La Ribera.

Consideren necessari i urgent el treballar en un vertader marc competencial per a poder tindre una visió intercomarcal de les qüestions laborals. Els Ajuntaments poden fer coses i és important que ho facen però sense aquestes polítiques serà més difícil millorar les coses.

També és molt important que s’impulsen projectes per a que arriben diners per banda del Banc Europeu d’Inversions a la nostra comarca. Per exemple, el sector agroalimentari de la comarca no ha experimentat un redimensionament. És un sector amb un gran potencial que deuria impulsar-se amb la iniciativa pública amb la col·laboració de la iniciativa privada.

Joan Baldoví ha destacat la importància de reunir-nos amb els agents socials, que són qui veuen de primera la realitat laboral. També ha manifestat que la situació que ha “dibuixat” CCOO sobre la comarca és una conseqüència directa de l’infrafinançament dels valencians i de les retallades del PP. Per això al País Valencià i a l’Estat necessitem un canvi de majories.

Finalment respecte al sector agrari i la precarització de les condicions que pateixen els treballadors de la comarca són totalment injustes, ha afegit Baldoví. Ha recordat que l’Estat no ajuda tampoc com ara en el repartiment del Fons de Desenvolupament Rural.