COMPROMÍS: 1 DIPUTAT. 175 ESMENES PER VALOR DE 1020 MILIONS d’€

PP VALENCIÀ: 20 DIPUTATS. 0 ESMENES PER VALOR DE 0€

Hui, novament, el PP ha convertit el Congrés en un frontó. Han rebutjat més de 4.000 esmenes als pressupostos generals de l’Estat. Només n’han admés 2. Eixa és la manera d’actuar del partit en el govern. Eixa és la manera en què administra la seua majoria absoluta, obtinguda no ho oblidem, amb el 44% del vots, que els dóna el 54% dels diputats, i amb el dòping que suposa el seu finançament il·legal.

Evidentment, estos no són els pressupostos per eixir de la crisi. Ja són els tercers i els informes de Càritas i Eurostat alerten que la pobresa va en augment i, el que és pitjor, es cronifica. Amb estos pressupostos seguixen guanyant els de sempre, els prestamistes, ja que es destinen 36.000 milions a pagar interessos del deute.

I pel que fa als valencians, cal denunciar que tot i ser més pobres (un 12% més), estos pressupostos -com els dos precedents- ens tornen a castigar. Els valencians representem quasi l’11% de la població i, per contra, les inversions previstes per al 2014 no passen del 6’5%. Deixen d’invertir més de 450 milions.

Per això Compromís hem presentat 175 esmenes que intenten pal·liar eixe càstig. Esmenes en infrastructures de tota mena i de totes les comarques valencianes de nord a sud. I ho he simbolitzat mostrant un bitllet de tren de la línia Gandia-Oliva-Dénia, un tren que els ciutadans de la Safor i de la Marina porten 40 anys esperant. Enguany també.

El PP valencià, tot i comptar amb 20 diputats, no ha fet ni una sola esmena. Es veu que estan satisfets amb este estat de coses, amb este nou insult als ciutadans de Castelló, Alacant i València. Caldra tindre memòria quan vinguen a demanar-nos el vot. Molta memòria.

Vos deixe l’enllaç al vídeo de la intervenció: