Finançament: som més pobres que la mitjana, però paguem com a rics

Els valencians som la 10a comunitat autònoma espanyola en renda per càpita i som superats per País Basc, Madrid, Navarra, Catalunya, Balears, Múrcia, La Rioja, Aragó, Cantàbria i Castellà i Lleó. En canvi som els 3rs contribuents nets en tant per cent del PIB. I els que fa 12 en finançament.

Inexplicablement (o explicablement), però, som els únics contribuents nets amb una renda per càpita inferior a la mitjana espanyola. (Vegeu document fet per l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques i encarregat per l’Associació Valenciana d’Empresaris)

És a dir, som més pobres que la mitjana, però contribuïm més que la mitjana.

Faig este preàmbul perquè hui s’ha discutit en la Comissió d’Hisenda una proposició del PSOE per tal de buscar algun mecanisme per tal d’intentar solucionar el desastrós model de finançament dels valencians. Un model que ens ha portat a tindre un forat de vora 27.000 milions d’€ (4’5 bilions de les antigues pessetes) que hauran de pagar les futures generacions, ja que, ara mateix, hi ha préstecs subscrits amb 34 bancs fins al 2036. D’ací a 23 anys!!! I encara poden fer el forat més gran en els dos anys que els queden.

He donat la benvinguda al PSOE (i espere sincerament que es quede) al club dels que ja fa molts, moltíssims, anys que denunciem este sistema que saqueja sistemàticament les arques de les valencianes i els valencians. Concretament des de l’aprovació de l’Estatut de 1982. És a dir, més de trenta anys pagant per damunt de la mitjana i rebent molt per baix de la mitjana. Un sistema de finançament que té dos responsables amb nom i cognoms: PP i PSOE. Que mai han mirat pels nostres interessos. I així ens ha anat!

El PP ha votat en contra de la proposició, just el contrari del que va votar a les Corts valencianes. O siga, política d’aparador. A València faig una cosa i a Madrid em plegue als interessos del PP. Coherència a mans plenes!

Per cert, UPiD no ha aparegut. Potser el futur dels valencians no els interessa massa.

Ací vos deixe el video de la nostra intervenció.

Arxivat en: Blog

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *