Debat de l'Estat de la Nació: Quatre sobres plens de paraules d'indignació

Hui ha acabat el “Debat sobre l’Estat de la Nació”. Han sigut dos dies de discursos densos que han aclaparat l’atenció de tots els mitjans.

El president Rajoy va fer ahir, i hui també, un discurs triomfalista, on semblava que ja tot anava bé gràcies a les mesures que havia hagut de prendre. On explicava que calia que tots férem un sacrifici pel bé comú.

El discurs el va trufar, descaradament, amb les dades que li convenien, totes macroeconòmiques: balança de pagaments, exportacions, dèficit… Oblidava, és clar, les dades microeconòmiques, les que tenen cara i ulls: augment de la pobresa, de l’atur, de la desigualtat…

Per això, a l’hora de fer el meu discurs he volgut que fóra molt clar, molt senzill, perquè tota la gent el poguera seguir amb atenció.

He començat parafrasejant “Hamlet”:

“Algo huele a podrido en en reino de Dinamarca”.

Lo mismo podemos decir aquí: “Algo huele a podrido en el reino de España”. Es el olor repugnante de la corrupción. Y el olor llega aquí dentro sr. Rajoy. ¿No huele vd también?¿O ya tiene las pituitarias embotadas porque vive permanentemente rodeado de ella?”

He personificat amb quatre sobres l’any infame de govern de Rajoy i del PP. Li’ls he ensenyat i li he dit que no estaven plens de diners sinó de paraules de indignació i els he anat titolant i desenrrollant:

1. ¿Dónde estan mis chuches? o “Cómo hacer promesas, que luego no cumpliré, para ganar las elecciones”.

2. “!Que se jodan! o “Cómo gobernar para los bancos, los defraudadores y los poderosos mientras hundimos a la gente corriente”.

3. “4.680 € en confetti” o “¿Aquí hay alguien que tenga vergüenza?

I finalment he conclós fent propostes

4. “Reiniciemos la democracia” o “Cómo hacer que las personas vuelvan a entrar en este Parlamento”.

Rajoy no ha volgut contestar-me, només ha dit amb una ironia certament barroera que: “El discurso del señor Baldoví como siempre tan acertado, tan coherente y tan ecuánime”.

En el meu torn de rèplica li he contestat que faltava al respecte dels votants de Compromís-Equo per mostrar eixa xuleria tan simplona, i que no m’extranyava gens, perquè també faltava al respecte dels seus votants imcomplint totes les promeses que els va fer en temps d’eleccions.

Vos deixe el final del discurs, el que m’ha tallat el President del Congrés perquè ja havia esgotat el meu temps i el vídeo de la intervenció, per si teniu ganes de vore’l:

“Acabo sr Presidente:

“Vergonya, cavallers, vergonya”, éste es el grito que en mi tierra nos exhorta para que no violemos la fidelidad hacia nuestro pueblo porque es lo más vergonzante y convierte en traidor a quien lo maltrata.

Y es por eso, justamente, que se lo recuerdo “Vergonya, cavallers, vergonya. ustedes que han precipitado al estado a un callejón dónde la salida no puede ser otra que convertirnos en ciudadanos y ciudadanas de tercera,peones de Europa, de una Europa que nos quiere sumisos, con miedo, porque si no callamos no podremos tener trabajo y, encima, tendremos más deudas.

“Algo huele a podrido en el reino de España”, sr Rajoy.

Y con su discurso triunfal no ha abierto ni una sola ventana para que entrara aire fresco, para que se disipara ese olor fétido a corrupción.

No le voy a pedir que dimita sr Rajoy. Le voy a pedir, de manera educada, como decía mi paisano Ovidi Montllor:

“Sr. Rajoy por favor, tómese unas largas vacaciones. El país se lo agradecerà”

Arxivat en: Blog

Comentaris

 1. Jordi diu:

  Senyor Baldoví. Li escric aquestes línies per felicitar-lo per la seua intervenció. M´ha paregut sincera, contundent i imaginativa. He tingut la sensació de que a qui estave escoltant, ere un ciutadà com jo, que pateix les injusticies i els abusos d´aquestos temps que vivim, igual que jo. El felicite i l´anime a seguir en la mateixa línia, i sàpiga que encara que estiga sòl en el Congrés dels Diputats, té darrere de vosté la força de desenes de milers de valencians.
  Ànim i a seguir.
  Des de Castelló de la Plana el saluda:
  Jordi.

 2. Javi diu:

  En 5 minuts pocs son els temes q pot tocar voste. Pero centrar el discurs en la corrupcio no creu q es poc constructiu i q aporta mol poc a Valencia? Gracies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *