La diputada i els tres diputats de Compromís al Congrés han assegurat que el PP a Madrid “desatén els interessos valencians”, en referència al treball parlamentari dels populars pel País Valencià, que en el que va de legislatura no han presentat ni una sola pregunta oral en el ple sobre temes d’àmbit valencià.

Els 13 diputats valencians del PP han presentat la meitat de preguntes per escrit (233) que Compromís (456), que compta amb 4 parlamentaris i sense grup propi, i han intervingut un 36% menys a pesar que la formació valenciana ha d’ajustar-se als criteris de repartiment del Grup Parlamentari Mixt.

El diputat de Compromís Enric Bataller ha insinuat que els diputats valencians a Madrid fan oïdes sordes a la seva presidenta, Isabel Bonig, quan els demana que defensen els interessos dels valencians “amb molt treball”, com va assenyalar la líder del PPCV en un tuit del passat mes de desembre.

“Mentre el PP ha estat provocant escàndol amb un senyor X, Compromís defensa al poble valencià”, ha afirmat Bataller que ha instat a Bonig a deixar de destenyir les preocupacions dels valencians baix “falsos enemics i amenaces”.

Compromís ha assenyalat que l’incompliment no es refereix solament a les xifres globals i han recordat que el PP va votar en contra de les esmenes de Compromís als Pressupostos Generals de l’Estat que reivindicaven, entre d’altres, 130 milions d’euros per al Corredor Mediterrani, 37 milions per al transport públic metropolità o 55 milions per ampliar la xarxa de Rodalies a les comarques de Castelló i Alacant.

Des de la formació valenciana també han fet referència al vot en contra dels populars a la candidatura d’Alacant com a seu de l’Agència Europea del Medicament o al bloqueig sistemàtic del PP i de Ciutadans a la reforma de l’Estatut valencià.