Ciutadans, per boca de Toni Cantó, ha presentat hui una proposició tramposa, demagògica, bruta. Que en les escoles valencianes i d’altres comunitats autònomes s’adoctrina. La diputada valenciana del PP, Elena Bastidas, també ha insistit en el tema. Sembla que és la consigna de la setmana del PP i de C’s.

Només falta que l’educació es convertisca en camp de batalla per interessos purament electorals. Com ho fan PP i C’s.

S’ha de tindre la ment molt bruta per difamar a centenars de milers de mestres, de professores que cada dia eduquen en valors de pau, de convivència, de civisme, de diversitat cultural, de pluralitat d’idees. S’ha de ser molt roïn de buscar rèdit electoral insultant els ensenyants dient que no tenen dignitat, que no saben fer la seua faena. S’ha de ser molt canalla dient que en les escoles valencianes s’ensenya la intransigència, l’odi o la intolerància. Molt.

Ser mestre/a, ser professor/a és una de les professions més boniques del món -jo ho sóc- i l’últim que necessita es que polítics malvats i demagògics aboquen damunt la seua mala fel, la seua rancúnia.

Amb repugnància, però també amb tristesa, amb consternació, amb inquietud en constatar fins a quin punt d’abjecció són capaços d’arribar alguns.