Enric Bataller demana que es depuren responsabilitats davant les fallades del sistema LexNet

31/07/17

El diputat de Compromís en el Congrés i portaveu de Justícia, Enric Bataller, ha registrat una bateria de preguntes parlamentàries perquè el Ministre de Justícia, Rafael Catalá aclarisca els “greus errors de seguretat” que ha tingut el sistema de notificacions Lexnet durant aquest cap de setmana.

Per a Bataller, “és necessari que Catalá facilite tota la informació sobre l’abast i els efectes del grau error de LexNet”, i que es depuren responsabilitats”.

El diputat de Compromís ha recordat la situació de col·lapse en la qual viuen els òrgans judicials i fiscals a Espanya i ha preguntat al Ministeri de Justícia si els problemes de LexNet no són un símptoma més de la precària situació de la justícia.

Bataller considera que els errors de LexNet són conseqüència de la descapitalització del sistema judicial que el Partit Popular ha dut a terme aquests últims anys. En aquest sentit la coalició ja va denunciar anteriorment que és urgent crear nous òrgans judicials i dotar-los de més mitjos tècnics i humans.

Compromís també pregunta per la possibilitat d’implementar un sistema alternatiu a LexNet que respecte la deguda separació de poders i en el qual la gestió documental estiga a càrrec del Consell General del Poder Judicial, i no del Ministeri de Justícia.