Hui, a la comissió d’investigació del presumpte finançament ilegal del PP, hem asistit a un autèntic festival de: “no me acuerdo”, “no lo sé”, “no me consta”, “me acojo a mi derecho a no declarar para no perjudicar mi defensa” i més coses per l’estil.

Hi compareixien dos ex-tresorers: Rosendo Naseiro i Angel Sanchis, ambdós imputats el el cas Naseiro i absolts perquè les cintes gravades s’autoritzaren per a un cas de narcotràfic i no de finançament il·legal del PP, i per això s’invalidaren, tot i que Ángel Sanchis torna a estar imputat en el cas Gürtel per tres delictes.

Compareixia també l’actual Tresorera del PP, imputada per destruir proves en borrar fins a 35 vegades l’ordinador de Bàrcenas.

Potser amb les seues respostes incompletes i la falta de colaboració, ens done la sensació que no hem avançat massa, però jo crec que hui sí que queden algunes evidències molt clares: que quasi tots els tresorers del PP estan o han estat imputats, que el problema de finançament ilegal ja va començar fa 27 anys amb el cas Naseiro i que hi ha una relació molt estreta entre els bancs suïssos i els ex-tresorers Bárcenas, Naseiro i Sanchis.