Confusió en una votació

Hui, quan he tornat de la històrica manifestació del 19-J contra les retallades, ací a Madrid, he vist diverses piulades preocupants en el Twitter i una telefonada de Laura Ballester, periodista del LEVANTE. Llegint-les me n’he adonat que hui havia votat erròniament en una proposició d'”IU, ICV-EUiA, CHA: La Izquierda Plural, sobre las infraestructuras a incluir en el nuevo Plan de Infraestructuras, Transporte y Vivienda (PITV) 2012-2024, con especial referencia a Aragón.”

La proposició es va discutir ahir, després de la sessió de control i, inusualment, no es va votar, el president de la Mesa va decidir ajornar la votació a hui, ajuntant-la amb la dels dos decrets-llei que s’han discutit hui. Jo ahir no tenia cap pregunta, perquè com Rajoy va comparéixer la setmana passada, la pregunta que ahir li pertocava a COMPROMÍS-Q l’han ajornada al primer ple de setembre. Per tant, ahir, quan es discutia eixa moció, estava a València en la constitució i presentació de la primera executiva de COMPROMÍS.

Hui s’han discutit dos decrets-llei molt importants per a les persones. Un el que feia referència a les retallades als treballadors de l’administració, als parats, a la pujada indiscriminada de l’IVA, a les xicotetes empreses, als consumidors. L’altre al Fons de Liquidesa Autonòmic, és a dir, al rescat i intervenció d’algunes autonomies, entre altres la nostra. I a això he dedicat el matí, amb cor i fetge.

A l’hora de votar hi havia un cert nerviosisme, perquè una part de l’esquerra, IU, ICV-EUiA, CHA: La Izquierda Plural, BNG, ERC, Amaiur i COMPROMÍS-Q, havíem decidit abandonar l’hemicicle per fer palés que no volíem participar en una votació que anava a retallar de manera brutal els drets de les persones. El president ha ajuntat totes dues votacions i jo m’he equivocat en la que feia referència al corredor central, votant-la a favor.

Els qui em seguiu, tant a mi com a COMPROMÍS, sabeu de manera inequívoca quina és la nostra postura al respecte: a favor decididament del Corredor Mediterrani. I així ho hem fet palés ací al Congrés amb les nostres preguntes a la ministra de Foment, amb les nostres esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat o amb les meues intervencions en diferents plens del Congrés.

Ha sigut un error meu, absolutament meu, involuntàriament meu. He premut el botó equivocat. Dic açò per si algú vol utilitzar la meua errada per fer mal a un projecte com el nostre que, en el tema de les infrastructures, ho té absolutament clar: apostem, junt a la societat valenciana, pel Corredor Mediterrani i pel reforçament de les línies de rodalies, per les línies de proximitat, que són les que utilitza la immensa majoria de les persones. Com hem fet hui presentant al Congrés una proposició no de llei per a que no desaparega la línia Xàtiva-Alcoi.

Lamente la confusió que el meu error involuntari puga haver originat, sobretot en els militants, simpatitzants i persones de bona fe seguidors de COMPROMÍS-Q i em pose a la disposició de l’Executiva per al que considere més adient.

Arxivat en: Blog

Comentaris

 1. Ciutadà Valencià diu:

  Tots ens podem equivocar, són coses que passen. I reconèixer l’errada i posar-se a disposició de l’executiva demostra que tots els polítics no sou iguals.

  També comprenc la teua solitud. Imagine que si hi hagués més gent de Compromís algú se’n podria haver adonat.

  Però, dit això, aquest és un tema essencial per al futur del nostre país. El corredor central és un projecte espanyolista (en el pitjor sentit de la paraula si és que en té cap de bo) que va directament contra els nostres interessos. El corredor mediterrani ens fa forts, ens vertebra (com a País Valencià i també com a alternativa catalanovalenciana a l’espanyolisme),ens posa en el mapa i margina l’altiplà castellà a ser (ai, las!) perifèria.

  Per tot això no podem permetre’ns errades d’aquest tipus. Senzillament, no ens les podem permetre.

  Així que, per favor, evitem que torne a passar.

  Ànims i segueix treballant pel país.

  PS: Encara estic esperant a veure què diuen els d’EUPV, PSOE-cv i PP-cv…

 2. Joan Cebolla diu:

  Baldo; sempre seras un mamo xafafaxarcos, con que un error?.

 3. Pepet diu:

  Es lo que tiene el ser un payaso.

 4. Robin Hood of Sherwood diu:

  Joan, no pots fiar-te’n dels paranys que et posaran. Et demane mes atenció.
  Per als que feu la critica fàcil, quina es la vostra alternativa? no serà la de ¡Viva el Madrididmo! y ¡FRANCO, FRANCO, FRANCO!
  Amb vosaltres no podem anar molt lluny, ja s’ha vist la ruïna de país que ens heu deixat …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *