Compromís insta al Govern a complir amb els acords d’acollida, amb motiu del dia mundial del refugiat

La diputada i els tres diputats de Compromís en el Congrés han instat al Govern a complir amb els acords europeus en matèria d’acollida de refugiats i han qüestionat quines mesures pensa posar en marxa per acollir a més de 16.000 persones en poc més de dos mesos.

Avui, dia mundial del refugiat, Compromís ha criticat l’estratègia “de braços creuats” de Rajoy davant una situació d’urgència humanitària que suma ja més de 6 milions de desplaçats.

La formació valenciana ha fet referència al procediment sancionador que la Unió Europea ha obert contra Polònia, Hongria i República Txeca pel seu rebuig a participar en el programa de repartiment de refugiats. “El Govern ha apel·lat a les sancions europees per tirar endavant altres decrets com el de la estiba, però no sembla compartir la mateixa preocupació quan es tracta de complir amb els seus compromisos d’acollida”, han assenyalat fonts del partit.

El Govern acordà en 2015 acollir a 17.337 persones refugiades abans de setembre d’aquest any, no obstant això les últimes xifres diuen que només s’ha reallotjat a un 7% (unes 1200 persones).

Compromís, mitjançant un comunicat, ha rebutjat també el bloqueig a les 1.100 places que ha oferit el Govern del Botànic per rescatar a les persones que fugen de les bombes, la persecució, la fam i la vulneració dels drets humans.

 

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *