El Partit Popular, Ciutadans, el Partit Nacionalista Basc, Coalició Canària i Nova Canàries rebutgen l’esmena de Compromís als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) perquè el transport urbà i metropolità de València aquest subvencionat com altres capitals de l’estat.

L’esmena presentada per la coalició sol·licita al Ministeri de Foment la inclusió en els PGE del 2017 una partida d’ajudes de 37 milions d’euros perquè l’Autoritat de Transport Metropolità de València reba el mateix tracte que altres ciutats.

Compromís al·lega en aquesta esmena que el Govern no destina ni un euro al transport a València enfront dels 126 milions d’euros que rep Madrid, els 108 milions d’euros de Barcelona o els 25 milions d’euros de Canàries. A més a més, critica que aquests presupostos si que compten amb partida pressupostària per al trasport en ciutats més xicotetes que la capital del Túria, com ara Màlaga o Sevilla que reben 13 milions d’euros del Govern central.

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha criticat que els diputats valencians del PP i de Ciutadans hagen votat en contra dels interessos del seu territorio, ja que “aquests serveis són claus per al desenvolupament quotidià dels nostres pobles i representa una necessitat social i econòmica de primer ordre”.

Baldoví considera que aquesta inversió és justa i necessària, ja que “l’àrea Metropolitana de València concentra a més d’un milió i mitjà d’habitants, que generen cada dia quasi dos milions de desplaçaments en diferents mitjans de transport”.