El colmo dels colmos és que el fiscal en cap d’Anticorrupció siga un dels amos d’una empresa opaca en un paradís fiscal”. En aquests termes s’ha expressat el grup de Compromís en el Congrés, després de conèixer que el màxim responsable de la fiscalia Anticorrupció, Manuel Moix, apareix als papers de Panamà.

Segons publica avui el diari Infolibre, Moix és copropietari al 25% de la societat radicada en Panamà Duchesse Financial Overseas que té un xalet a Collado Villalba valorat en més de mig milió d’euros.

Mitjançant un comunicat, la diputada i els tres diputats de Compromís han reprovat la desvergonya i la impunitat de Mariano Rajoy que ha reiterat el seu suport a Moix al capdavant d’Anticorrupció.

“El suport del president del Govern al fiscal en cap d’Anticorrupció demostra la urgència d’obrir un procés de diàleg per desallotjar Rajoy”, ha assenyalat  la formació valenciana.

Des de Compromís la metacorrupció de Manuel Moix és una evidència més “d’estar a l’avantsala d’un Estat fallit”. El fiscal, que fa poc més de tres mesos que està al càrrec, arrossega ja una successió d’irregularitats i nyaps com oposar-se al registre de la seu del Canal dins l’operació Lezo o amagar amb apartar als fiscals del cas.

“No podem fiar la vigilància de la corrupció a una persona que consent, eixampla i s’aprofita dels paradisos fiscals, ni confiar en un President del Govern còmplice que respon amb un  perdonavides el frau d’un fiscal servil amb els corruptes”, han conclos.