Compromís en el Congrés ha reclamat al Govern l’adopció d’una sèrie de mesures per defensar l’escola laica i pública. La proposició no de llei proposa deixar a la religió fora del currículum i derogar els acords amb el Vaticà i amb qualsevol altra confessió religiosa.

La iniciativa compta amb el suport de més d’una vintena d’organitzacions socials com Escola Valenciana, la Confederació Espanyola d’Associacions de Mares i Pares (CEAPA), el Sindicat d’Estudiants així com diferents associacions de cristians i cristianes de base, entre d’altres.

Des de Compromís han assenyalat l’importància de revestir d’un caràcter laic a l’escola i han denunciat que l’adoctrinament religiós a l’àmbit escolar vulnera drets fonamentals com la llibertat de consciència.

“Els acords amb les confessions religioses consoliden una inadmissible ingerència privada al sistema educatiu”, ha criticat la formació. En eixa línia han exigit responsabilitat a les Administracions per primar els recursos a l’escola pública i deixar de destinar fons públics amb les xarxes privades.