El diputat de Compromís Enric Bataller ha instat avui al Govern de Rajoy a condemnar la brutal repressió del Marroc contra els manifestants sahrauís al Aaiún, la capital del Sàhara Occidental.

La manifestació va començar la passada nit quan centenars de persones es varen afegir a la protesta d’un grup d’aturats sahrauís que varen ocupar un autobús de l’empresa Fosbucraa. L’exercit i la policia marroquines varen carregar contra els manifestants deixant nombrosos ferits i detinguts.

Compromís ha demanat informació sobre l’incident al ministeri d’Exteriors i al ambaixador d’Espanya al Marroc que incloga una relació de ferits i detinguts així com dels càrrecs dels quals se les acusa. Bataller ha assenyalat, a més, que la incursió de les tropes a la capital del Sàhara Occidental suposa una violació del alto el foc.

La coalició valenciana ha reclamat reiteradament al Govern impulsar una solució pacífica al conflicte que passe per un referèndum lliure, transparent i iniciar un procés de descolonització que termine amb l’ocupació del Sàhara.