Compromís ha criticat  l’oposició de la Taula del Congrés a la compareixença del fiscal general de l’Estat, José Manual Maza, i del ministre de Justícia, Rafael Catalá, per donar explicacions per les presumptes pressions en el cas ‘Auditori’.

La causa investiga al president de Múrcia,  Pedro Antonio Sánchez, per frau, prevaricació, falsedat documental i malversació. El exfiscal superior de Múrcia, Manuel López Bernal, va ser destituït després denunciar intimidació i desprotecció dels fiscals que persegueixen la corrupció.

La Taula al·lega que el fiscal general de l’Estat no pot rendir comptes en relació amb les declaracions de López Bernal perquè es tracta d’un cas concret. El diputat de la formació valenciana Enric Bataller ha censurat que el màxim responsable de la Fiscalía no comparega per unes denúncies que l’apunten directament i ha exigit a Maza que explique els criteris que regeixen la política de nomenaments dels fiscals.

En relació amb la compareixença del ministre de Justícia, la raó és perquè considera Catalá aliè a l’actuació del fiscal. Bataller ha recordat que el ministre “nomena de facto al fiscal” i ha lamentat que Catalá “no es mantinga sempre aliè”, en referència a les crítiques del ministre a les fiscals de la Púnica.

Compromís ha reformulat la petició per conéixer quin procés d’actuació du a termini el ministeri de Justícia per garantir la protecció i blindar davant les pressions als fiscals  que investiguen trames de corrupció o denuncien coaccions per part dels seus superiors o de tercers.