El diputat de Compromís al Congrés, Ignasi Candela, ha alertat que l’acord al qual ha arribat la Unió Europea amb Turquia referent a la crisi dels refugiats “és indigne i atenta contra els Drets Humans” i ha anunciat que demanaran la compareixença del President del Govern al Congrés per explicar l’acord abans del proper cim europeu del 17 i 18 de març, amb l’objectiu que el Congrés es pronuncie sobre aquest tema.

Candela ha posat de manifest que “fins a l’ONU ha assenyalat que les deportacions massives de persones atempten contra els Drets Humans i la legalitat internacional”, la qual cosa “hauria de fer reflexionar a les autoritats europees”.

“La UE i el govern espanyol haurien de prendre com a referent al govern de la Generalitat Valenciana, que ha buscat a tot moment solucions humanitàries dignes per a les persones que fugen del conflicte a Orient Mitjà”, ha afirmat el diputat de Compromís.

“L’acord degrada la condició humana”

A més, Candela ha volgut senyalar que l’acord “degrada la condició humana” ja que “la Comissió Europea està acceptada que Turquia utilitze als refugiats com a element de negociació per a la seua adhesió a la Unió”.