Hui al Congrés, he explicat dos històries, aparentment sense cap nexe en comú, en el debat sobre el Fons de Competitivitat. Un fons destinat a anivellar i garantir la suficiència en el finançament i reduir les desigualtats de finançament per càpita entre diferents Comunitats Autònomes. Clar i valencià, un fons destinat a pal·liar l’infrafinançament que patim valencians, canaris, balears, catalans, murcians i madrilenys.

La primera era la història de Lidia Granell, de Sueca, que pateix d’esclerosi múltiple des de fa 21 anys, el que li provoca una discapacitat del 79%. Lidia no pot menjar, esta postrada en un llit, apenes traga el triturat, no parla, a vegades s’atraganta i pareix que s’ofegue. Necessita ajuda per fer qualsevol activitat de la vida normal: menjar, beure, vestir-se, anar al servei, camviar de posició en el llit… La Conselleria li va rebaixar l’ajuda que rebia per la Llei de Dependència de 350€ mensuals, a només 20€!!!!

La segona història és kafkiana. En 2011, l’aleshores conseller d’Economia valencià del PP, Gerardo Camps, amenaçava amb demadar al Govern Central justament per no pagar l’esmentat Fons de Competitivitat. Passaren les eleccions, guanyà el PP i… el silenci.

Enguany, el nou Conseller valencià del PP, ha inclòs en els pressupostos de la Generalitat, en el apartat d’ingressos, 1.057 milions del Fons de Competitivitat, que el Govern del PP ja ha dit que no va a pagar.

I hui el PP (tots els diputats valencians del PP) han votat en contra que se’ns pague eixe Fons ja. És a dir d’allò que demanen els seus companys a València. Kafka en estat pur. Ridícul espantós.

Uns diners que no oblidem, no són del govern, són de totes i tots els valencians. Uns diners que representen mestres, metges, ajudes a dependents, infraestructures…

A quantes Lidies podríem ajudar enguany si pagaren el fons de competitivitat?

A quantes Lidies podríem tractar amb dignitat si els valencians tinguerem un finançament digne i no un espoli, una confiscació?

Hui el PP, novament, ha votat contra els ciutadans que diu representar. Ha votat contra els valencians.

Hui el PP ha seguit ofrenant glòries al seu partit a costa de tots els valencians. Ací teniu la intervenció nostra: