Alguns encara enyoren amb fervor el temps del silenci, quan ningú no gosava parlar alt. Alguns encara enyoren el silenci dels corders, quan ningú no podia eixir-se’n del ramat. Alguns encara enyoren els temps del “salgan con los brazos en alto y el carnet en la boca“.

Per això, hui han presentat unaa llei innecessària, inútil i, sobretot, una llei que, per descomptat, serà breu. L’anomenada Llei de Seguretat Ciutadana, però que tots coneguem com la “Llei Mordassa”. Una llei que lleva drets elementals, com el d’expressió o el de manifestació. Que fa més arbitrària que mai la qualificació de les infranccions, castigades en una forquilla que va dels 100 als 600.000€. (Sí, has llegit bé, 600.000€). Que debilita les garanties dels ciutadans enfront de l’Administració.

Deia Montesquieu que: “Les lleis innecessàries debiliten les necessariés”. I esta és una llei que no demanava ningú. Només els que tenen por de la llibertat. Però el temps del silenci ja ha passat i els corders ja no volem belar amb mansuetud. Volem cridar ben fort, ben alt, ben clar: NO, NO i NO a esta “llei Mordassa”.

Vos deixe l’enllaç amb video de la nostra intervenció: