Hui el President Rajoy ha comparegut al Congrés per explicar els acords del Consell Europeu. Però hui la gent volia que parlara de la corrupció. Era el tema present a tot arreu. Als bars, al treball, als mitjans de comunicació, només es parlava d’això. De fet, una periodista que treballa per al programa d’Ana Rosa, que sempre està al carrer intentant pescar declaracions dels diputats, m’ha preguntat justament per això.

Rajoy, però, en el seu discurs s’ha fet el suec (no el suecà) i no ha dit ni pruna de la corrupció. Per això tots els portaveus li hem retret el tema.

Com si ploguera. Al més pur estil Rajoy. Ha fet de “Don Tancredo” i no ha respost. Eixe és el president.

Per això, Compromís, hem aprofitat per denunciar el seu silenci. Ha demanat perdó, però ni ha confessat tot el que sap ni ha fet propòsit d’esmena. Ni una sola mesura contra la corrupció. Ni un sol moviment. Res. Un parenostre, dos avemaries i a seguir. És al que estan acostumats.

Nosaltres, però, li hem fet una proposta. Perquè no diga que només critiquem. Li hem dit que este divendres, en el consell de ministres, pot aprovar una mesura higiènica: que les donacions il·legals als partits polítics tributen a hisenda, com ho fan les pensions magres de les persones que es van deixar la pell treballant a França, Alemanya o Suïssa.

No li ha agradat i, per tant, no ha contestat. És Rajoy. És Don Tancredo.