Compromís sospita que el govern vol forçar la reobertura de la central nuclear de Garoña

Compromís veu amb sospita que hi ha connivència entre el Govern i el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) per a facilitar la reobertura de la central nuclear de Garoña.

Des de Compromís es veu amb recel que només cinc dies després de l’aprovació per part del Consell de Ministres (21 de febrer) del Reial decret que permetrà l’engegada de la central, el CSN decidira fulminar per sorpresa els dos responsables d’aquest organisme en la planta.

Per aquest motiu, el diputat de Compromís, Joan Baldoví, ha anat més enllà de la pura crítica política i ha registrat tres preguntes escrites en la Mesa del Congrés adreçades al govern. En concret, Baldoví pregunta si “tenia el Govern coneixement d’aquests cessaments?; quins són els motius que han causat aquests cessaments sobtats i inesperats?; i estan relacionats amb l’objectiu del Govern de forçar la reobertura de la central nuclear de Garoña?”.

Les preguntes, per a les quals el diputat “sol·licita resposta per escrit”, es van presentar el passat 19 de març en el Registre General del Congrés.

Compromís creu que hi ha més coses darrere del cessament d’Inmaculada Córdoba, cap de servei de Garoña durant quasi 20 anys i responsable màxima del CSN en la planta, i d’Alfredo Mozas, inspector resident.

Des de Compromís se sospita que el que vol Martí, preident del supervisor nuclear, és col·locar tècnics afins en Garoña per a controlar de forma directa el procés de reobertura, que es reactivarà quan Nuclenor, l’empresa controlada per Endesa i Iberdrola que gestiona la central, presente la sol·licitud de renovació de la seua llicència.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *