Compromís participa en la presentació d'un recurs d'inconstitucionalitat contra la reforma local

Una delegació d’alcaldes i regidors de la Coalició Compromís, juntament amb el Diputat, Joan Baldoví, han participat avui en l’acte de presentació, al Congrés dels Diputats, d’un recurs d’inconstitucionalitat contra la reforma local.

L’objectiu era reunir 1/7 d’ajuntaments de tot l’Estat Espanyol i que representaren com a mínim 1/6 de la població. Al final, a la proposta de presentar el recurs d’inconstitucionalitat contra la reforma de la Llei de l’Administració Local per preservar els serveis que fins ara presten als seus veïns i veïnes els ajuntaments de l’Estat, s’han sumat un total de 2.000 municipis, que representen prop de 14 milions de ciutadans, complint de sobra l’exigències de la Llei per fer efectiu el recurs.

La Delegació Valenciana ha estat representada per la Coalició Compromís, amb el Diputat valencià al Congrés, Joan Baldoví al capdavant, l’alcalde i portaveu en la FVMP, Rafa Climent, l’acalde de Xeresa, Tomas Ferrandis i el regidor de Llíria i membre de l’Executiva de Compromís, Paco Garcia.

Segons Baldoví, amb aquest recurs es pretén fer una defensa de l’autonomia local, cercenada per una Llei de Reforma Local que és pràcticament inaplicable, on es reforça el paper d’institucions decimonòniques i obsoletes com són les Diputacions i on es vol donar un gir de rosca en la privatització de serveis.

El Diputat ha assenyalat que aquesta Llei atempta contra el benestar de les persones i deixa en els llimbs la prestació de molts serveis bàsics que no podran ser assumits ni per les Diputacions ni per la Generalitat Valenciana, ja que el Consell Valencià dirigit pel PP està arruïnat i les Diputacions no són garantia per al seu correcte funcionament.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *