Fa cosa d’un any, els diversos portaveus de la comissió d’Agricultura del Congrés, vam decidir constituir una associació que defensara i promocionara la cultura de la vinya i del vi.

Una cultura que dóna llocs de treball, que manté la població en el territori, que preserva uns paisatges ancestrals que ens han llegat els nostres avantpassats.

Mensualment, fem un acte on es tracten les diverses arestes que comporta el conreu de la vinya i l’el·laboració del vi. Economia, salut, denominacions d’origen… Aspectes que -també- tenen una gran importància per als valencians. Amb quatre Denominacions d’Origen: València, Alacant, Utiel-Requena i raïm del Vinalopó, i una localització geogràfica protegida: Castelló.

Amb 255 cellers, molts llauradors que en viuen i moltes sinèrgies. La vinya i el vi són, ara com ara, un sector molt important en les comarques d’interior del nostre país.

Hui tocava un tema una miqueta arriscat: “Humor i vi”. I la veritat és que no ha decebut. M’ha tocat moderar la taula on estaven els famosos humoristes gràfics “Peridis” i el duo “Gallego&Rey” i la vetlada s’ha convertit en una successió caòtica, peró absolutament divertida, d’anècdotes i experiències personals dels personatges al voltant del vi.

Hem eixit als carrers mullats de Madrid amb un somriure a la cara. Que ja va bé en estos moments tan complicats.