El diputat de Compromís a les Corts, Joan Baldoví, en representació de Compromís, tant de la Ribera Alta com de la Baixa, i de Més Algemesí, elevarà a la Mesa del Congrés diferents qüestions sobre la situació hidrològica de la comarca de la Ribera.

Així, la primera pregunta interrogarà al Govern d’Espanya sobre les seues intencions perquè el nou Pla Hidrològic del Xúquer complisca la directiva del marc de l’aigua i sobre el fet que els costos de recuperació de l’aigua contaminada vagen a ser traslladats als ciutadans de la Ribera.

Baldoví també preguntarà si el Govern d’Espanya és conscient «que si no modifica el nou Pla Hidrològic del Xúquer no podrem accedir als Fons de la Unió Europea».

Finalment, Baldoví vol saber si el Govern realitzarà una concessió directa d’aigua per a la Ribera. «No entendrem una altra resposta que una concessió directa que no trasllade els costos de recuperació a la ciutadania, tal com ha indicat Europa. O el Ministeri rectifica o denunciarem oficialment el tema a Europa. El Ministeri no pot continuar, covardament, amagant el cap sota l’ala».