El diputat de Compromís–Equo Joan Baldoví ha presentat una Proposició no de llei per a que una moció de Carcaixent siga valorada en la pròxima Comissió de Sanitat.

El passat mes d’octubre, el grup municipal de Compromís per Carcaixent presentava al plenari una moció en favor de la inversió en diagnòstic i tractament de les malalties rares i ultra rares. Aquesta mateixa moció, que va ser aprovada per unanimitat, serà ara debatuda a Madrid gràcies a la intervenció del diputat valencianista Joan Baldoví, que la presentarà en la pròxima Comissió de Sanitat del mes de novembre, on serà sotmesa a debat i votació. Aquest és un bon exemple del que es pot aconseguir amb una veu pròpia dels valencians a Madrid.

La moció de Compromís per Carcaixent demana a les administracions que siguen garants del dret dels 3 milions de malalts afectats per les més de 7000 malalties rares identificades a tot l’Estat a rebre tractaments efectius davant les farmacèutiques que no troben rendible la distribució de medecines que ja estan provades i són molt beneficioses per als malalts d’aquest tipus.

“Des del grup municipal de Compromís per Carcaixent considerem que, en una època en la que a tot tipus de malalts crònics els costa tant seguir endavant amb els seus tractaments i en un escenari de retallades contínues contra la sanitat i el benestar dels ciutadans, cal fer visibles els invisibles, els afectats per les malalties rares de Carcaixent i els de la resta de l’Estat”, explica Desirée Palma, regidora de Compromís a Carcaixent.

“És una obligació de les administracions vetllar per a que totes les persones siguen ateses en les condicions que necessiten, i és el moment perfecte per alçar la veu en nom de les malalties minoritàries, perquè 2013 ha estat declarat l’any de les malalties rares”, conclou.