El diputat de Compromís-Equo, Joan Baldoví, ha registrat diverses preguntes parlamentàries, dirigides al Ministre de l’Interior, per la decisió d’instal·lar fulles tallants en la tanca de Melilla.

En concret, Baldoví ha preguntat al Ministeri de l’Interior:

Quina opinió li mereix la denúncia d’Amnistia Internacional que la instal·lació de fulles tallants és contrària als drets humans? Van a prendre alguna mesura sobre aquest tema?

Després de ser retirada en el seu moment pels greus danys causats a les persones immigrants, i sabent que no va tenir un efecte dissuasori, per què tornen a instal·lar-ne?

És conscient del greu dany que eixa instal·lació causarà als immigrants que salten la tanca?

Coneix la posició de la Unió Europea sobre aquest tema?

Així mateix, Compromís-Equo ha recordat que aquest sistema ja es va utilitzar durant dos anys (2005-2007) i va ser retirat (encara que encara en queden restes en alguns llocs) perquè provocava importants lesions (esquinçaments en la pell) a les persones que intentaven saltar la tanca.

Així mateix, Compromís-Equo també ha advertit de la perillositat de la malla antitrepa que també s’ha anunciat instal·lar, ja que provoca caigudes des de gran altura.

Compromís-Equo reitera el seu més absolut rebuig a la instal·lació de fulles tallants en la tanca per considerar que suposa una greu violació dels Drets Humans i posen en risc la vida de persones innocents que fugen de la misèria. Així mateix, es recorda que aquestes iniciatives a més no tenen efectes dissuasoris, ja que els immigrants subsaharians continuaran venint en el mateix nombre i amb la mateixa freqüència, però ara es posa en risc la seua integritat física, fet intolerable i cruel.