El diputat de Compromís-Q al Congrés dels Diputats va estar dissabte passat a la Font de la Figuera explicant la seua tasca, presentant les esmenes als PGE i responent a les preguntes dels assistents.

També va anunciar que des de dilluns es podrà votar al web www.congresotransparente.com sobre la Llei del Sector Elèctric que proposa el Govern de Mariano Rajoy.

El passat dissabte 26 d’octubre, va tindre lloc l’acte organitzat per Compromís per la Font de la Figuera amb Joan Baldoví, Diputat al Congrés dels Diputats. Amb la presència de veïns i veïnes de la localitat, així com del Portaveu de Compromís de la Costera-la Canal, Josep Mª Sebastià, va iniciar l’acte el Portaveu Local, Vicent Biosca, fent una breu sinopsi de la situació actual.

Acte seguit, va donar la paraula a Vicent Muñoz, regidor de Compromís a l’ajuntament de la Font de la Figuera, qui va explicar quina és la tasca que es desenvolupava als ajuntaments i quina és la relació que té el que es decideix al Congrés dels Diputats. En eixa línia, va explicar com “les reformes accelerades del Govern Central estan limitant cada vegada més les possibilitats d’acció dels ajuntaments per convertir-los en bústies de queixes dels veïns i veïnes, com passarà a partir de la nova reforma que planteja el Ministre Montoro sobre les Administracions Locals”.

Muñoz va “agrair la predisposició que sempre ha tingut Baldoví per vindre i atendre les demandes de la Font de la Figuera, així com per presentar dues esmenes parcials als Pressupostos Generals de l’Estat, la primera, de 6 milions d’euros, per al nus de l’autovia A-33 al pas per la Font de la Figuera, i una segona per a l’estudi de les Rodalies a la Font de la Figuera (100.000€), més encara quan es demostra que, amb els milions que s’han gastat amb tanta línia i tanta estació d’AVE, podrien crear-se i mantindre moltíssimes més línies de Rodalies i facilitar la comunicació i el transport a pobles com el nostre”.

Joan Baldoví va reconèixer que la Font de la Figuera era el poble que més havia visitat, i que també va ser el primer com a diputat electe després de les eleccions del 20 de novembre de 2012, en l’Entrada de Moros i Cristians i Contrabandistes.

Va explicar, entre d’altres, la forma diferent de fer política, com ara amb el plantejament de #CongresTransparent, amb la Llei del sector elèctric que impulsa el Ministeri d’Indústria on condemna les energies renovables, castiga als emprenedors i xicotets inversors (com passa a la Font de la Figuera) que en el seu moment van invertir els seus estalvis i les seues il·lusions apostant per un abastiment molt més net i barat”.

Baldoví va remarcar que “amb esta llei queda ben clar a qui vol afavorir el Govern de Mariano Rajoy, sense cap discreció, perquè és una llei dictada per les 5 grans elèctriques”.

Baldoví va respondre a les preguntes dels assistents i es va comprometre a tornar a la Font de la Figuera quan se li demane.