Esta setmana no hi ha hagut ple ni comissions al Congrés i per això vaig decidir fer descansar el facebook una setmaneta. M’he pogut dedicar una miqueta més a l’Ajuntament però l’activitat no ha parat.

Dijous de vesprada vaig assistir a la presentació de l’imprescindible llibre de Rafa Beneyto “El finançament dels valencians. Una insuficiència històrica“, editat per la fundació Nexe, on s’explica de manera ben diàfana com nosaltres sí que ofrenem glòries a Espanya i Espanya n’ofereix de ben poques a nosaltres. Cal canviar eixe model injust de finançament si volem tindre viabilitat com a País.

Ahir divendres va ser un dia intens. Pel matí reunió amb la “Unió de Llauradors” per tal de preparar la PNL (proposició no de llei) que dimarts presentem en la comissió d’Agricultura per defensar els collidors valencians de les amenaces de les ETT.

Després roda de premsa a l’Ajuntament de València amb Joan Ribó i Enric Morera per denunciar l’actitud torpe i ridícula de la ministra Pastor votant a Brussel·les en contra del corredor mediterrani. 26 a 1 va ser el resultat. Cada vegada queda més clar que el PP no representa els interessos valencians, ahir va ser una mostra ben eloqüent que poden més els interessos de les baronesses d’Aragó i de Castella-la Manxa que els interessos de valencians, catalans, murcians i andalusos.

De vesprada a l’Alcúdia, on vaig assistir a la inauguració de la magnífica exposició de Manolo Boix (comissariada pel suecà i gran amic Abel Guarinos). Ací vos deixe un tastet, amb una esplèndida recreació del general Basset.
I per acabar el dia, acte a Alcàntera del Xúquer. Una colla de gent jove i amb il·lusió ha constituït el nou col·lectiu de COMPROMÍS. Hi vaig estar molt a gust en un saló d’actes ple, i amb la satisfacció de vore com s’extén el missatge de Compromís. L’acte va cloure desitjant-los molta sort i amb una misteleta i un tros de coca de llanda.

I ara va de bo. Després de les eleccions andalusses i asturianes el llop dels Pressupostos Generals de l’Estat guaitarà definitivament i ens ensenyarà els queixals.