Amb estes paraules, el rei Jaume I reptava els seus cavallers perquè començaren a avançar en la batalla de Portopí.

Hui al Congrés hem vist el ridícul espatarrant que ha fet el PP valencià. Per tercera vegada arribava al Congrés la proposta de reforma de la disposició adicional 1a de l’Estatut valencià.

Una reforma que pretenia una cosa tan justa com que les inversions de l’Estat es distribuïsquen en funció de la població. Elemental, no? Si els valencians representem l’11% de la població ens correspon l’11% de les inversions. Això, però, no passa de cap de les maneres, rebem el 6%, és a dir, 500 milions menys. 9.453 milions en el últims 10 anys (segons la Cambra de Contratistes). Un espoli amb totes les paraules a les valencianes i els valencians.

Això podia canviar si hui s’haguera votat afirmativament la reforma que el Parlament valencià va aprovar unànimement fa més de dos anys i mig. Per tres vegades ha arribat al Congrés, i per tres vegades el PP valencià ho ha retirat perquè els seus propis companys anaven a votar en contra.

Hui s’ha demostrat quina classe de polítics governen la Generalitat valenciana, dèbils, dòcils i, el que és pitjor, inútils. Inútils per defendre els interessos valencians i absolutament incapaços.

Hui, com a valencià, he sentit vergonya aliena, vergonya de comprovar, una vegada més, que els polítics del PP valencià són absolutament tòxics per a les valencianes i els valencians.

Vos deixe el vídeo de la nostra intervenció: