Un deute que no és el nostre

Ahir, amb la majoria injusta que li dóna una llei electoral trucada, el PP va esclafar les 11 esmenes a la totalitat que li presentàvem la pràctica totalitat de l’oposició, a excepció de dos diputats. Ahir es va configurar una majoria que representava a 11’9 milions de ciutadans que rebutjava estos pressupostos injustos. Una majoria ciutadana superior en 1.100.000 ciutadans a la que representa el PP de 10’8 milions. Tanmateix, amb eixa majoria tramposa, el resultat va ser l’esperat, amb una sola botonada les va tombar totes d’una.

Compromís-Q vam presentar la nostra esmena basada en dos idees força.

La primera que estem dedicant molts recursos, cada vegada més, enguany 38.000 milions, per a pagar un deute que, en una part important, no és nostre, perquè no l’hem generat nosaltres sinó el bancs, que van jugar al monopoly de la rajola i van perdre. I ara han socialitzat eixes pèrdues. Amb el rescat que s’ha fet dels bancs amb diners públics, ara ens han passat el seu deute a tots. Per això nosaltres, i molts més, diem que eixe deute és il·legítim, i si és il·legítim no s’ha de pagar. Hem de dir prou, stop, a frau Merkel i als bancs alemanys. Necessitem eixos diners per créixer, per crear ocupació, per ajudar les nostres empreses i autònoms, per deixar de retallar en educació, sanitat o serveis socials.

A més, la retallada és menor en ministeris com Defensa i major en ministeris com Educació, Agricultura, Sanitat, Indústria o Turisme. Amb estos pressupostos tindrem tancs, avions o míssils. Peró seguiran havent parats, els nostres joves seguiran emigrant i no arribará el crèdit ni a les empreses ni als autònoms.

La segona idea és l’afirmació de forma categòrica que estos pressupostos maltracten novament els valencians, que són un insult per als nostres ciutadans. I dic novament perquè fa ja 30 anys (amb governs de PP i de PSOE) que els pressupostos ens espolien de manera sagnant, tant pel que fa a inversions com, sobretot, al finançament per poder prestar els serveis que ens pertoquen.

Una mostra només:

Inversions pressupostos 2013
Mitjana estatal: 271€
Valencians: 127€
Diners que cada valencià i valenciana deixarà de rebre: 150 €
Diners que el poble valencià deixarà de rebre en conjunt: 765 milions

I això només en inversions. No parlem de finançament perquè caurem malats.

Per això jo crec que ja és hora de mirar pels nostres interessos, com a ciutadans i com a valencians. Ja és hora de deixar d’ofrenar noves glòries: als bancs i a Espanya.

Arxivat en: Blog

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *