Joan Baldoví visita el Palau-Castell de Betxí abans d’acabar-se les obres de la II fase de restauració

El Diputat al Congrés per Compromís Joan Baldoví, acompanyat pel diputat provincial Xavi Trenco, l’alcalde de Betxí Alfred Remolar i regidors de l’equip de govern, ha visitat este matí les obres de recuperació del Palau-Castell setmanes abans que finalitze la segona fase, que ha estat finançada al 70% pel Ministeri de Foment.

Baldoví, que s’ha mostrat “gratament sorprès per la riquesa arquitectònica i històrica de l’edifici”, ha destacat la “gran labor que s’està fent per part de l’Ajuntament de Betxí per recuperar el patrimoni de tots els valencians i valencianes” i s’ha oferit “a continuar fent les gestions necessàries per tal que arriben més diners de l’estat per recuperar monuments com el Palau-Castell”.

La visita de Baldoví s’emmarca dins de les reunions de treball que el diputat de Sueca està fent estos dies per diverses poblacions del territori valencià. A més a més, es dóna en un moment en què el Ministeri de Foment ha publicat una nova convocatòria del programa anomenat 1,5% Cultural, que precisament va possibilitar les obres d’esta segona fase del Palau-Castell de Betxí arran l’aprovació d’una partida de vora 600.000€.

En este sentit, l’alcalde de la localitat, Alfred Remolar, ha manifestat que “estos dies estem treballant de valent per complimentar tota la burocràcia i poder accedir a esta nova convocatòria del ministeri”. Remolar ha ressaltat que “afortunadament no hem deixat la feina per a última hora i en estos moments ja tenim redactat el projecte de recuperació de la IV fase que anem a presentar, en este cas del Teatre Modernista”. Segons els experts es tracta, este espai, d’una sala d’excepcional singularitat situada a la primera planta de l’edifici i que possiblement siga un exemple únic en el context en què s’inclou.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *